Geld lenen

Het kan altijd gebeuren dat je geld nodig hebt dus denk je even om geld te lenen. Deze stap nemen is niet voor iedereen zomaar een snelle keuze die gemaakt kan worden. En het is niet voor niets een eenvoudige keuze. De beslissing om geld te lenen dient geïnformeerd te gebeuren. Hoe meer je weet, hoe veiliger en voordeliger het voor jouw uit zal komen. Door bij meerdere instanties informatie te winnen, zal je meer te weten komen over de rentes, betalingstermijnen en vooral: de addertjes onder het gras.

Eerst alles aandachtig nazien

Na een aantal artikels te lezen omtrent geld lenen en alles wat met leningen te maken heeft, zal je snel opmerken dat heel wat informatie op verschillende manieren wordt herhaald. Dit is nu eenmaal belangrijk omdat lenen niet zomaar roekeloos mag worden gedaan.

Het is altijd belangrijk te beseffen of je wel geld moet lenen en waarvoor het dan wel nodig is. Afhankelijk van jouw noden en de doeleinden voor het geld, kan het zijn dat de ene lening voordeliger is dan de andere.

Ook is het zo dat een lening voordeliger kan zijn bij een bank of net niet. Dat hangt ook af van de soort lening dat je zoekt. Misschien kom je beter uit bij een andere kredietmakelaar.

Kortom, het komt erop neer dat je zoveel mogelijk informatie opdoet om vervolgens een correcte beslissing te kunnen maken. Je zal namelijk gedurende een lange periode van jouw leven te maken hebben met de afbetaling van de lening. Zeker niet iets om haastig te bepalen!

Waarom nu juist gaan lenen?

Geld lenen kan om verscheidene redenen. Zeker in deze tijden nemen mensen vaker de beslissing om een lening aan te gaan. Eerst en vooral is het in jouw beste interesse om met zekerheid te weten dat je wel moet lenen, tout court. Wil je een huis kopen of verbouwen, neem je de stap om een nieuwe auto te kopen of hebben er zich andere onvoorziene problemen laten zien? Dan is de kans groot dat je wel moet lenen. En in vele gevallen is dat ook het slimste om te doen. Zo zijn er bepaalde wetgevingen die een lening misschien zelfs aantrekkelijker kunnen maken. En natuurlijk wil je ook steeds gewoonweg een reserve bij de hand hebben. Leen je niet en al je geld is op, dan sta je daar.

Maar er zijn ook situaties waar een lening misschien net niet dat is wat je zoekt. Iedereen wil wel eens iets nieuws kopen, een nieuw technologisch snufje of televisietoestel. Maar in dit geval gaat het eerder over jouw psychologische ingesteldheid. "Heb je het wel nodig?" is de vraag die je je moet stellen. Zeker indien je er voor zou moeten lenen. Het is wel eens leuk om die nieuwe smartphone in gebruik te nemen, maar levensnoodzakelijk is het niet.

Andere bronnen van geld of een inkomen

Het moet niet altijd afkomstig zijn van de bank of een kredietmakelaar. In onze artikels zal je meerdere mogelijkheden vinden waarbij je geld kan lenen of verkrijgen. Zo denk ik nu maar eens aan simpelweg langs familie of een vriend stappen of misschen is het verkopen van jouw tweedehandse spullen wel interessant. Wil je jouw iPhone 4 omruilen naar een iPhone 5, dan kan je misschien vooraf al eerst een koper vinden voor jouw huidige smartphone zodat je al zeker bent van een deel van de aankoopprijs voor het nieuwe toestel.

Ook andere bronnen van inkomen zijn geen fantasie. In onze andere rubriek "Geld verdienen" waarvan je de link bovenaan kan vinden, plaatsen we ook artikels die net daar betrekking tot hebben. Vooral passieve inkomsten zijn onze onderwerpen. Een passieve inkomst is eigenlijk een inkomst waarvoor je over lange termijn weinig voor doet. Je investeert voornamelijk veel tijd en energie (en soms geld, afhankelijk van de soort inkomst) bij aanvang van het project (wat het ook moge zijn) om vervolgens periodelijks een inkomen te mogen ontvangen. Als je het geld niet dringend nodig hebt, dan hoef je niet te lenen maar kan je voor jezelf iets opbouwen.

Al onze artikels over geld lenen

In de rechterkolom vind je al de artikels die voorlopig beschikbaar zijn over het onderwerp. Lees ze rustig overna, deel ze met vrienden, sla ze op in jouw favorieten,... Ze staan hier altijd ter beschikking.