De kleine letters van snel geld lenen

Het kan gebeuren dat je op korte tijd snel geld wil lenen. Terwijl er vroeger vaak lange tijd voor nodig was om geld te lenen via een bank, is het tegenwoordig mogelijk om via een snelle procedure geld te lenen bij kredietmakelaars en zelfs banken, zowel via het internet als bij de kantoren.

Deze vorm van leningen noemt men vaak een minilening of minikrediet want, zoals de termen al verklappen, gaat het vaak om "mini" bedragen, een klein bedrag lenen. Meestal ligt dit bedrag dan rond de € 1000, maar via sommige makelaars is het zelfs mogelijk om tot € 10.000 te lenen op korte tijd. Bijvoorbeeld, bij kredietinstelling X kan je tot € 10.001 lenen en dat geld staat binnen 48u op je bankrekening. Of het is ook mogelijk om een kredietlijn te openen, bij bijvoorbeeld kredietinstelling Y, en dan kan je kiezen om dit krediet cash binnen 48u op je rekening te krijgen.

Vormen van snel geld lenen

Hierboven staan al enkele voorbeelden van hoe men snel aan geld kan geraken. Hier geven we even een overzicht van welke methodes ter uwer beschikking staan om snel een kleine som te lenen.

  • Een kredietlijn openen
  • Een minilening of microkrediet aanvragen
  • Een pandjeshuis lening
  • Meteen cash op je rekening
  • In het rood gaan
  • Geld lenen bij familie, een vriend,...

Een kredietlijn openen komt overeen met een geldreserve. Vaak houdt dit ook in dat u enkel kosten moet betalen als u geld van het reserve neemt. Deze kosten hangen af van instelling tot instelling dus het is aangeraden eerst even te informeren.

Als je een kleine lening via een pandjeshuis wil verkrijgen, dien je een voorwerp in onderpand te geven. Vervolgens krijg je een bepaalde periode waarin je het geleende bedrag, met interest, kan terugbetalen om zo het voorwerp terug te krijgen.

Het is ook mogelijk om via bepaalde kredietinstellingen meteen een bepaalde som cash te ontvangen op je rekening (zoals in het voorbeeld in de inleiding). Dit is de methode die men vaak gebruikt omdat je hiervoor niet op voorhand een kredietlijn hebt moeten openen of een voorwerp in onderpand brengen (waarvan je ook niet zeker kan zijn een bepaald bedrag te kunnen lenen). Het geld krijg je dan snel ter beschikking op je bankrekening. Ook hier geldt natuurlijk dat je zorgvuldig de voorwaarden moet bekijken zodat je weet hoeveel interest je moet betalen, op welke termijn, enzovoort. Een aanvraag kan je doen in één van de kantoren of je kan een aanvraag online indienen om snel geld te lenen.

Nog een methode die misschien interessant lijkt, is even geld af te halen en onder nul gaan op je bankrekening. In het rood gaan komt ook regelmatig voor om snel geld te lenen maar het is zeer belangrijk dat je dit maar op korte termijn doet. Geld lenen door in het rood te gaan heeft namelijk een hoge rentevoet. Je wil dus niet langdurig een negatief saldo hebben op je zichtrekening. Ook raden we je aan om dit enkel te doen voor kleinere bedragen, dus niet voor duizenden euro's.

Als het kan, probeer geld te lenen van een vertrouwenswaardig persoon in je omgeving. Zolang het vertrouwen niet kwijt is, is dit in bijna elk geval een van de goedkoopste vorm van lenen. Maar verwacht natuurlijk niet dat je bij de gemiddelde particulier op één dag duizenden euro's kan lenen.

Gevaren van snel geld lenen

Net zoals andere vormen van lenen, brengt ook het snel willen lenen van geld enkele gevaren met zich mee. Je moet beseffen dat deze kredietinstellingen weten dat je snel geld nodig hebt. Daarom dat ze over speciale formules beschikken. Het nadeel hiervan is dat de interestvoet vaak hoger ligt dan andere soort leningen. Ze richten zich namelijk op personen die op geen andere manier op korte termijn aan geld kunnen geraken.

Omdat je snel geld leent, zal je ook snel het geld moeten terug betalen. Natuurlijk hangt dit af van instelling, maar weet dat je het terugbetalen van een minilening niet mag uitstellen.

Als je een kredietlijn opent, beschik je over een kleine geldreserve. Dit wil niet zeggen dat je gratis over extra geld beschikt. Het is nog steeds een vorm van lenen. Gebruik deze geldreserve dus enkel wanneer je niet anders kan en wanneer de nood het hoogst is.

Let dus steeds op als je geld wil lenen. De kredietmakelaars weten maar al te goed dat er vele mensen vaak snel geld nodig hebben en bieden opties aan die voor zichzelf zeer lucratief zijn.