De goedkoopste persoonlijke lening: waar vind ik die?

Iedereen die geld wil lenen, wilt dit op de goedkoopst mogelijke manier doen. Dat is logisch en het meest verstandigste want je wil niet zonder reden meer betalen dan dat je zou doen bij een andere kredietinstelling, toch? Dit is ook het geval bij specifieke leningen. Enkel is de vraag: waar vind ik die goedkoopste lening? Het antwoord is simpel en misschien ook frustrerend: de goedkoopste persoonlijke lening vind je door rustig te zoeken. Ben je dringend opzoek naar een snelle lening dan is dat natuurlijk niet het antwoord die je zoekt. Toch is het aangeraden om rustig jouw tijd te nemen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen bij de vele banken en kredietinstellingen die er bestaan. Er bestaan zoveel verschillende aanbiedingen met uiteenlopende voorwaarden en rentes en afbetalingstermijnen. De tijd nemen om inlichtingen te winnen zowel bij jouw standaard bank als bij een kredietinstelling die je niet kent, kan je uiteindelijk geld besparen.

Ben je opzoek naar de goedkoopste persoonlijke lening, dan weet je waarschijnlijk al wel wat zo'n lening is. Voor meer informatie hierover kan je ook dit artikel eens nalezen. Heel kort, bij een persoonlijke lening krijg je meteen het bedrag ter beschikking en kan het worden aangewend tot zowaar elk doel. Je hebt bepaalde soorten leningen voor een specifiek doel zoals een hypotheek om een huis te kopen of een autolening om, jawel, een auto aan te kopen. Die soorten zijn uitermate geschikt voor dat doel (het kan zijn dat je bijvoorbeeld minder rente betaalt) maar voor vele andere doelen moet je dus op zoek gaan naar een persoonlijke lening.

Hoe vind je de beste persoonlijke lening?

Merk op, in de titel staat het woord "beste" en niet het woord "goedkoopste". Is er dan een verschil? Jazeker! Het kan zijn dat je bij de ene bank een iets hogere maandelijkse afbetaling moet maken dan bij de andere, maar misschien biedt die bank je een betere service aan of krijg je tijdens de afbetaling hulp toegekend. Wat het ook moge zijn, goedkoop betekent niet altijd goed. Ik raad altijd aan om eerst langs de eigen bank te gaan om een aantal brochures op te halen maar nog niet om op gesprek te gaan. De hele leningen en kredieten markt heeft als doel om geld op te brengen voor de kredietinstelling. De kans is groot dat je te maken zal hebben met een gladde verkoper en je misschien toch een contract zult ondertekenen. En zulke snelle beslissingen willen we natuurlijk vermijden. Vervolgens ga je ook langs andere kantoren in de buurt om brochures mee te nemen. Verdiep jezelf in deze stof, lees langs de mooie woorden heen en bestudeer de nummers. Vergeet ook niet te kijken naar al de sterretjes en kleine lettertjes die er eventueel instaan. Afhankelijk van jouw leeftijd kan het zijn dat iedereen in jouw sociale kring al heeft geleend (of niet). Het kan nooit kwaad om met hen te spreken over hun goede of slechte ervaringen. De kans bestaat dat ze een duurdere lening hebben aangegaan en pas nadien te weten zijn gekomen dat het ook goedkoper kon. Voor informatie zoals deze moet je niet alles nauwkeurig bestuderen maar je krijgt ze voorgeschoteld door anderen die het eerstehands hebben meegemaakt.

Wat je mogelijks ook kunt doen, is beroep doen op een kredietmakelaar. Deze lenen niet rechtstreeks aan jouw, maar zijn een tussenpersoon die op basis van jouw wensen de geschikte financiële instelling vinden om een persoonlijke lening bij aan te vragen. Maar dit kan je natuurlijk ook iets extra kosten, dus opletten is de boodschap.

Ik weet dit allemaal al...

Dat kan zeker zijn. Maar omdat een groot bedrag lenen een belangrijke stap is, kan je er maar best 100% zeker van zijn dat je bij de juiste bank of kredietinstelling zit. Een beetje herhaling kan nooit kwaad en alvast veel succes met jouw zoektocht naar de voordeligste en goedkoopste lening.