Ik heb geld nodig: wie niet?

Ik hoor het zoveel, van zowel mezelf als mensen rondom me: "Ik heb geld nodig!". Vele mensen kunnen wel iets extra gebruiken. De vraag is vanwaar je dat geld wil halen. Wil je het geld lenen? Dan moet je bereid zijn een rente te betalen op het bedrag dat je nodig hebt. Wil je dat niet, dan moet je zoeken naar manieren om extra geld te verdienen of jouw levensstijl aanpassen op zulke manier waardoor je het bedrag dat je nodig hebt bij elkaar kunt sparen.

Wil je lenen?

Dan kan je gemakkelijk de artikels in de linkerkolom raadplegen voor meer info omtrent allerlei soorten leenvormen en tips waarop je moet letten als je daadwerkelijk de stap zet om geld te lenen. Het is belangrijk te weten waarin je terecht komt en wat het je uiteindelijk gaat kosten.

Wil je op een andere manier geld verkrijgen?

Je kan op vele manieren geld besparen door zuiniger door het leven te gaan. Stel eerst de vraag of je het geld écht nodig hebt. Daarna is het aan jouw om stappen te ondernemen om aan het geld te geraken. Rijd je vaak met de auto? Denk dan eens om de fiets nu en dan te nemen en te besparen op benzine.

Eet je vaak uit? Misschien kan je eens een goedkoop en snel gerecht klaarmaken. Pasta dient een aantal minuten gekookt te worden en je kan er de volgende dag ook nog van eten. Als je de weg van besparen wil nemen, dan helpt een planning hier zeker bij. Houdt al jouw uitgaven bij en begin steeds beter en strakker een budget te beheren.

In plaats van besparen kan je ook overwegen om bij te klussen om extra te verdienen. Wat je hiervoor kan doen, hangt natuurlijk af van jouw leeftijd en wat je op dit moment doet. Heb je al een full-time werk dan wordt het natuurlijk moeilijk om nog werk bij te nemen. Je kan zoeken naar een weekendwerk of avondwerk. Let wel dat je jouw gezondheid, zowel fysiek als mentaal, niet in gedrang brengt. Wat je eventueel kan proberen, is een voorschot vragen op jouw loon. Afhankelijk van het werk is dit wel of niet mogelijk.

Hoe dan ook, in geldnood zitten is steeds vervelend en je moet jezelf afvragen hoe dat is gekomen. Ik ken vele personen die geld nodig hebben doordat ze zichzelf in geldnood hebben gebracht. Er zijn natuurlijk altijd omstandigheden waar je zelf niets aan kan doen zoals bv. ziekte. Kan je er niet om, is het misschien mogelijk om op het sociaal vangnet te rekenen.