Geld lenen voor auto: de autolening

De autolening, een veel voorkomende vorm van lenen specifiek gericht om om te assisteren bij de aankoop van een auto. Dit is één van die soort leningen waar naar jouw hoofd wordt "gesmeten" met talloze verschillende soorten door nog meer verschillende kredietinstellingen. Zowel banken als onafhankelijke kredietkantoren bieden formules aan die één voor één de geschikte lening zijn voor jouw en jouw droomauto.

Lening afhankelijk van auto

Afhankelijk van welke soort auto je koopt, kan een autolening nog voordeliger worden. Er bestaan een aantal soorten leningen die gericht zijn op de aankoop van een milieuvriendelijkere auto (auto's met een lage CO² uitstoot, hybrids, etc.) dus let hier zeker op bij het uitkiezen van jouw wagen. Voldoet deze aan een aantal eisen dan kan het goed zijn dat je een goedkopere autofinanciering kunt verkrijgen.

Waar en wanneer een autolening aangaan

Koop je een nieuwe auto bij een dealership dan krijg je daar waarschijnlijk ook de kans om een financiering aan te gaan. Maar je kan wel begrijpen dat je hier vaak met een iets hogere rentevoet zal te maken hebben (wat op gebied van marketing ook logisch is). Aangezien een auto voor de meesten niet zomaar een impulsieve aankoop is, heb je dus de tijd om bij een bank of kredietinstelling een geschikte autolening aan te gaan zodat je dat niet rechtstreeks bij de autoverkoper moet doen.

Voor meer informatie over autoleningen en gewone leningen kan je een kijkje nemen in het volgende artikel: "Verschil tussen een gewone lening en autolening".