Wat is een hypothecaire lening en hypotheek

Al gebeurt een hypothecaire lening wel via een bank, toch is het een interessant onderwerp om even over te informeren. Maar wees gerust, het zal niet vaak gebeuren dat hier op de website informatie komt te staan over leningen wel via de bank.

Eerst even uitleggen wat een hypothecaire lening juist is. De term wordt vaak samen in de mond genomen met het woord hypotheek en hier betekenen ze dus hetzelfde. Een hypotheek kan men eigenlijk een beetje relateren met verpanden. Maar het is wel heel verschillend om enkele dingen. Het belangrijkste verschil is dat je de bezitting behoudt. Een hypotheek wordt afgesloten om vastgoed aan te kopen. Dus men gebruikt het huis, appartement,... dus eigenlijk als onderpand voor de lening.

Verschillend van het verpanden van een voorwerp ligt de termijn van een hypotheek veel hoger, 15,25 of zelfs 35 jaar als termijn is niets speciaal. Men betaalt dus om lange termijn vastgoed af terwijl datzelfde vastgooed als onderpand staat.

Indien de hypothecaire lening niet kan worden afbetaald, heeft de bank het recht om het onroerende goed te verkopen om de lening af te betalen.

Enkele soorten hypothecaire leningen

Er bestaan verschillende soorten hypothecaire leningen. Afhankelijk van termijn, afbetalingsplan, enzovoort. Het is ook mogelijk om een hypothecaire lening te laten herzien indien men op kortere of langere periode wil afbetalen dan oorspronkelijk gepland.

  • Aflossingsvrije hypotheek lening
  • Annuïteiten hypothecaire lening
  • Beleggingshypotheek lening
  • Krediethypotheek
  • Levenshypothecaire lening
  • Spaarbelegginshypotheek lening
  • Spaarhypotheek

Over tijd zal ik ook meer informatie omtrent deze hypotheken op deze website plaatsen. U kan ook meer informatie te weten komen op de website van Hypotheekwinkel.