Hoe kan je lenen zonder een bank?

U hebt dringend geld nodig maar wil liefst lenen zonder tussenkomst van een bank? Het kan!

Zeker in deze tijden wordt het soms moeilijker om geld te lenen bij de bank. De financiële toestand heeft zich nog steeds niet volledig hersteld sinds de wantoestanden op de beurs en bij banken enkele jaren geleden. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waardoor u niet bij een bank wil lenen.

Welke redenen dan ook, hieronder en op de andere pagina's hier op de website vindt u belangrijke informatie die kan helpen om geld te lenen zonder bank. Er zijn namelijke enkele zaken waar u op moet letten en die u zeker moet weten. Dus lees aandachtig de teksten zodat u niet voor verrassingen komt te staan eens u geld leent.

Op welke manieren kan ik geld lenen zonder naar een bank te stappen?

Er zijn enkele mogelijkheden die ter uwer beschikking staan om geld te lenen. Hoe vaak u, en andere mensen, ook denken dat geld lenen bij een bank moet gebeuren, zijn er toch enkele interessante alternatieven:

  • geld lenen bij familie of vrienden
  • via voorschot op uw loon
  • het gebruik van een kredietkaart
  • geld lenen bij derden en onbekenden
  • u kan online geld lenen
  • kopen op krediet en afbetaling
  • voorwerpen in pand geven bij een pandjeshuis

Er zullen ongetwijfeld nog andere mogelijkheden bestaan om geld te lenen maar dit zijn enkele van de vaak voorkomende methoden die momenteel populair zijn.

Welke lening past het best bij u?

Er bestaan enkele verschillende soorten leningen afhankelijk van uw doeleinden. Dus als u geld wil lenen, zal u een keuze moeten maken tussen de beschikbare soorten leningen.

Een hypothecaire lening is een lening toe wordt toegekend voor de aankoop van eigendom, zoals bijvoorbeeld een huis, waarbij het desbetreffende eigendom als onderpand dient. Om een auto aan te kopen, bestaan er specifieke autoleningen die afgesloten kunnen worden. Er bestaan ook formules die betrekking hebben tot huwelijksfeesten en andere feesten. Ook bestaan er voordelige leningen indien u bepaalde verbouwingen doet die betrekking hebben tot het energiezuinig maken van een woning, de zogenaamde groene lening.

Indien u een bedrag wil lenen voor andere doeleinden waarbij men niet voor een specifieke formule kan kiezen, bestaat er de vaak gebruikte persoonlijke lening. Deze lening op afbetaling kan dan voor vele zaken dienen die u zelf vrij kan kiezen. Maar besef wel steeds dat er altijd een interest op moet worden betaald.

Bekijk aandachtig de informatie

Waar en van wie u ook geld leent, het is belangrijk dat u altijd aandachtig de beschikbare informatie verkrijgt en leest. Bekijk de "kleine lettertjes" zoals men wel eens zegt. Deze uitspraak moet u letterlijk nemen zodat u geen onverwachte belemmeringen aanloopt. Misschien is het geen verrassing voor u, maar dagelijks worden mensen bestraft op hun nalatigheid, achteloosheid of onwetendheid. Zij worden de dupe in het voordeel van de instanties of personen die krediet verstrekken.

Dit punt is heel belangrijk, ik kan het niet genoeg benadrukken. Als u niet zeker bent of niet volledig overtuigd, laat alles dan nalezen door familie, vrienden of zelfs een advocaat. Bekijk de informatie en voorwaarden aandachtig!

Wees op de hoogte van de persoon of kredietmakelaar

Als u de reputatie kan nagaan van waar u wil lenen, doe het dan. Het is vaak mogelijk om online en bij derden meningen en persoonlijke ervaringen te verkrijgen. Dit helpt bij het maken van een keuze hoe en waar u wil lenen.

Hoe meer positieve ervaringen, hoe beter u kan inschatten hoe betrouwbaar de makelaar is. Komt de informatie die ze u uitdrukkelijk vertellen ook overeen met hun voorwaarden en laten ze zeker geen kleine lettertjes achterwege? U bent zelf uiteindelijk verantwoordelijk maar u zal liever een lening willen aangaan bij een kredietkantoor die niets achterwege laat en klantvriendelijk is.

Geld lenen kost geld

Het is belangrijk dat u beseft dat geld lenen niet gratis gebeurt. U betaalt altijd een percentage op het geleende bedrag wat wil zeggen dat u altijd meer zal moeten afbetalen dan u hebt kunnen lenen. Dit klinkt voor velen wel logisch maar toch wordt hier steeds aan misgrepen waardoor personen soms in moeilijkheden komen.

Goed voor de particulier die op zoek is naar een lening, is dat de Belgische overheid heeft beslist dat kredietmakelaars vanaf het jaar 2012 duidelijk de juiste rentevoeten en het te betalen bedrag moeten vermelden op hun websites. Deze beslissing moet individuen helpen om duidelijk een beeld te krijgen van wat ze uiteindelijk maandelijks zullen moeten betalen om zo het aantal mensen met fiscale problemen te kunnen verminderen.

Belangrijk is dat u nooit meer mag lenen dan dat u uiteindelijk nodig zal hebben. Er is geen reden om interest te moeten betalen op een bedrag dat niet wordt gebruikt.