Geld lenen zonder inkomen

Zit je momenteel zonder een vast inkomen of zelfs zonder werk? Dan is het toch nog mogelijk om op een aantal manieren geld te lenen. Natuurlijk moet je wel op voorhand beseffen dat het hier alvast niet om grote bedragen zal gaan. Wil je bijvoorbeeld de aankoop van een huis financieren dan is een inkomen sowieso noodzakelijk. Zeker de laatste jaren zoeken steeds meer mensen toevlucht bij banken of andere kredietinstellingen om geld te lenen. Ook wordt er vaker beroep gedaan op alternatieven om geld te lenen zoals bijvoorbeeld een particuliere lening of het verpanden van voorwerpen.

Ben je toch op zoek naar een kleine lening zonder dat je over een inkomen beschikt, dan kan er in de volgende paragrafen wat nuttige informatie staan voor jou.

Opgelet bij kleine leningen

Het is belangrijk om te weten dat er bij kleine leningen vaak ook hoge interestvoeten mee gekoppeld gaan. Dit betekent dus dat je meer zult moeten betalen voor het bedrag dat je leent. Dus je moet ook zeker zijn dat je de lening op korte termijn volledig moet kunnen afbetalen want als dit niet gebeurt, zal je nóg hogere kosten in ontvangst mogen nemen. Ga je een lening aan, zorg er dan voor dat je op voorhand weet hoeveel je instaat bent maandelijks af te betalen. Het kan zijn dat je momenteel van een uitkering geniet dus zie dat je naast het afbetalen van de lening ook nog een budget overhoudt om van te kunnen leven. Leef NIET van het geleende bedrag!

Het termijn van kleine leningen is, zoals hierboven vermeld, vaak kort. Zeker bij minileningen, ook wel bekend als flitsleningen, ligt het termijn laag (tot zelfs 30 of 15 dagen). Maar natuurlijk zijn er ook leningen die je over meerdere maanden kan afbetalen en soms is het zelfs mogelijk om deze lening periodelijks te herzien afhankelijk van jouw huidige situatie.

Tips die kunnen helpen bij het verkrijgen van een lening zonder inkomen

Geld lenen zonder inkomenIn vele gevallen staan banken en andere instellingen skeptisch opgesteld tegenover het toestaan van een lening aan een persoon zonder inkomen of werk. Dit is natuurlijk te begrijpen aangezien zulke leningen hogere risico's met zich mee dragen.

Wat je hieruit misschien kan afleiden is dat het in jouw voordeel is om een gunstige toekomst aan te tonen. Kun je aantonen dat je actief op zoek bent naar werk, sta je ingeschreven bij de VDAB, heb je binnenkort één of meerdere solicitatiegesprekken, etc.? Dit zijn zaken die kunnen helpen om toch de lening te verkrijgen.

Andere zaken die zeker interessant zijn om te vermelden en/of aan te tonen zijn jouw werkverleden (Heb je al ervaring? Is de kans hoog dat je terug zal werken of zal worden aangenomen?) alsook jouw studiegeschiedenis. Misschien ben je een starter in een veld dat dringend op zoek is naar werknemers. Zulke zaken hoef je niet te verzwijgen indien je de lening wil krijgen.

Sluit niet zomaar een (online) minilening af

Het gebeurt wel meer dat iemand die op zoek is naar een lening zonder veel informatie een lening afsluit (online of niet). Wanneer het aflossingsbedrag en -termijn dan duidelijker wordt bekeken, valt het op dat die persoon relatief veel moet afbetalen ten opzichte van het eigenlijke geleende bedrag.

Zeker online wordt er vaak ingespeeld op de gemoedstoestand van personen en nog meer op vlak van geld lenen. Als je op zoek bent naar een kleine lening zonder dat je over een inkomen beschikt dan kunnen kredietinstellingen er vanuit gaan dat je de lening dringend nodig hebt. Ze smijten dan met allerlei verleidelijke woorden naar jouw zoals 'gratis', 'zonder rente', 'meteen op jouw bankrekening', etc. Terwijl leningen 'zonder rente' wel mogelijk zijn, hangen er dan andere administratieve kosten aan. Of als je meteen (meestal binnen de 24 uur) over het geld wil beschikken, dan betaal je een bijkomende kost. Je betaalt misschien wel geen rente, maar je betaalt dan wel bv. 15% kosten (wat hoger kan zijn dan een rente).

Banken en andere kredietmakelaars willen jou geld lenen omdat het voor hun opbrengt. Omdat ze jou eigenlijk als klant willen en als terugkerende klant in de toekomst, heb je zelf wat kracht in handen. Biedt de ene instelling een goedkopere lening aan dan de andere, dan kan je dit vermelden bij de duurdere instelling. De kans bestaat dat je dan met de goedkoopste lening naar huis gaat.

Kortom, het is in jouw voordeel om even de tijd te nemen om meerdere leningen te bekijken (zoals altijd het geval is) en de goedkoopste eruit te kiezen. Sta je onder tijdsdruk dan is dit natuurlijk moeilijker maar het mag zeker jouw oordeel niet vertroebelen.