Waarom online een lening aanvragen?

Online een lening aanvragen en/of de lening online berekenen is snel en eenvoudig!

Of je nu een persoonlijke lening wil aanvragen, een autolening wil starten, een lening voor een woning wil openen of een lening voor andere zaken zoals vakantie of huwelijk & feesten, het kan!

De grootste voordelen van een lening online aan te vragen hebben alles te maken met tijdwinst en eenvoudigheid. Je hoeft namelijk niet fysiek naar een kredietmakelaar te stappen. Surf even het internet af en je vindt allerlei kredietmakelaars die bereid zijn jouw noden na te komen. Indien je tijdens de werkuren niet beschikbaar bent, kan je op elk ander moment toch online terecht om een lening aan te vragen. Je hoeft jouw agenda niet te schikken aan de openingsuren van banken of kredietmakelaars.

Bij het aanvragen van een lening komt wat administratie bij kijken. Eénmaal je voldoende bent ingelicht en de lening daadwerkelijk aanvraagt, weet je meteen wat er allemaal moet worden ingevuld, welke documenten je moet afdrukken of kopiëren,... kortom, de administratieve taken zijn gestroomlijnd.

Zomaar naar een bank of kantoor stappen om een lening aan te vragen is niet iedereen gegeven. Misschien zorgen de zenuwen voor een storend element of je wil niet dat andere mensen kunnen zien dat je geld nodig hebt. Welke redenen dan ook, de computer en het internet vormt een soort extra barrière van privacy.

Maar desondanks die barrière wordt online een lening aanvragen toch meer toegankelijk. De drempel wordt verlaagd. Dit komt ook dankzij al de informatie die snel aanwezig is, zoals de rentevoeten, afbetalingstermijnen,... Je kan zelfs zonder enige verplichting een online lening simulatie uitvoeren.

Je hebt keuze uit vele kredietmakelaars, daardoor kan je online ook gemakkelijk de verscheidene leningen met elkaar vergelijken. Zo kan je de beste lening met de laagste rentevoet kiezen.

Enkele kleinere voordelen kunnen misschien zijn dat je niet wordt geconfronteerd met een werknemer die kost wat kost je een dure lening wil aansmeren, je staat niet in de wachtzaal, er worden geen vooroordelen geveld (bv. omtrent huidskleur of fysieke toestand), enzovoort.

Geen druk, geen verplichtingen

Als je met een persoon geconfronteerd wordt, kan je je soms haast verplicht voelen om iets overeen te komen of een contract te ondertekenen. Bij het online aanvragen van een lening, hoef je jezelf geen zorgen te maken over zulke zaken. Ook is er geen tijdsdruk. Als je iets anders moet doen, kan je de website later meteen weer raadplegen waar je bent gestopt of je kan de informatie opslaan of afprinten.

Enkele nadelen van online lening aanvragen

Online lening aanvragen 1De voordelen zullen nu wel duidelijk zijn, maar er zijn ook enkele nadelen. Het internet is een bron van informatie en soms komt die informatie in een té grote hoeveelheid op je af. Het gebeurt snel dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Het kan helpen om ook voor jezelf een document te maken (bv. in Word of Excel) waarin je stap voor de stap de informatie die je belangrijk vindt, naast of onder elkaar uitstipelt. Zo verkrijg je een overzicht dat je later snel kan hanteren of aan andere personen kan laten zien.

Dat je niet in persoon naar een bank of kantoor moet stappen, kan voordelen met zich meebrengen. Maar een nadeel hiervan is dat je eigenlijk niet zeker weet of ze jouw aanvraag wel of nog niet hebben bekeken en of ze de online leningaanvraag hebben aanvaard of hebben afgewezen zonder je te contacteren. Je blijft een beetje in het ongewisse, als het ware.

Afbeelding: TaxBrackets.org