Kredietkaart: kan ik het online aanvragen?

Vooraleer u een kredietkaart wenst aan te vragen, kunt u best eerst nalezen wat een kredietkaart juist is en waar u op moet letten. Het is van imperatief belang dat u weet welke extra kosten een kredietkaart met zich kan meebrengen zodat u op het eind van de maand (en het jaar) niet voor verrassingen komt te staan.

Een kredietkaart werkt uiteindelijk zoals andere vormen van lenen, u beschikt over een bepaald bedrag dat momenteel nog niet aan u toebehoort. U maakt dus gebruik van geld van een andere instantie om aankopen te doen die u vervolgens op het einde van de maand terugbetaalt. Doet u dit niet, kunt u rekenen op hoge rentes op het bedrag en zelfs bijkomende boetes.

Online een kredietkaart aanvragen

Net zoals het online afsluiten van een lening, is het vaak ook voordelig om een kredietkaart online aan te vragen. Niet alleen kan het u tijd en moeite uitsparen, u kunt al de verschillende soorten kredietkaarten netjes bekijken op uw eigen tempo. Er bestaan namelijk een hele collectie van soorten kredietkaarten en het kan niet altijd even overzichtelijk zijn om elk aanbod, elke kost en elke aanbieder even gemakkelijk na te lezen.

Kredietkaart aanvragen 1Online kunt u zo goed als elke website van elke bank openen en stuk voor stuk de kredietkaarten met elkaar vergelijken. Of u kunt via specifieke websites elk aanbod netjes naast elkaar laten weergeven. Alleszins, online informatie omtrent kredietkaarten is snel en eenvoudig beschikbaar zodat u de perfecte keuze kan maken.

Soms kunt u online ook een aantal speciale aanbiedingen vinden die men niet zou krijgen indien men fysiek bij een kantoor een kredietkaart zou aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verminderde kosten voor een periode of zelfs geheel geen kosten voor de kaart zelf voor het eerste jaar. Maar laat deze aanbiedingen uw keuze niet bepalen, kijk vooral naar de transactiekosten en rentevoeten bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Deels aansluitend bij de vorige paragraaf, is het belangrijk dat u best op voorhand weet waarom u een kredietkaart wil aanvragen. Als u van plan bent om vele online aankopen te doen, moet u kijken wat de bijkomende kost bedraagt om valuta conversies te doen. U wilt zich niet blauw betalen aan enkel bijkomende kosten natuurlijk!

Een kredietkaart kan gevaarlijk zijn

Het blindelings aanvragen van een kredietkaart om zoveel mogelijk aankopen te verrichten is één van de hoofdzakelijke redenen waarom er mensen in geldnood komen. Ze kopen producten omdat het niet meteen moet worden afbetaald.

Als u tot hier bent gekomen, zult u het al wel meerdere keren hebben gehoord of gelezen: een kredietkaart aanvragen en gebruiken doe je met verstand. De vicieuze cirkel is gevaarlijk eens u erin belandt, maar zolang u uw hoofd erbij houdt, komt u er niet in terecht. Gebruik een kredietkaart wanneer u aankopen verricht die erom vragen, deel uw kredietkaart natuurlijk niet met zomaar iedereen, enzovoort. Het is belangrijk dat u weet dat u de betalingen op het eind van de maand moet kunnen aflossen.

Afbeelding: TaxBrackets.org