Online geld verdienen: hoe kan dat?

Als je opzoek bent naar manieren om een extra centje te verdienen, zal je ongetwijfeld op een aantal websites terecht komen die je een gouden manier beloven om geld te verdienen op het internet. Dé regel om hier steeds te onthouden is: als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is het wellicht zo.

Het klinkt misschien cliché maar deze cliché komt voort uit waarheid. In onze huidige maatschappij zijn mensen vaak geneigd om de snelste, gemakkelijkste oplossing te kiezen. Hier is vaak natuurlijk niets mis mee, het is namelijk efficient. Maar hier wordt constant op ingespeeld door bedrijven en de marketing departementen en dit gebeurt ook op het internet. Niet dat het alleen bij bedrijven gebeurt, ook vele zelfstandige individuen hebben van de "magische pil" hun inkomen gemaakt. De "magische pil" die jammer genoeg niet bestaat.

Internet marketing: één van de manieren om online geld te verdienen

Internet marketing (IM) is een brede term die allerlei activiteiten kan omvatten, zoals een webshop (waarbij producten verkocht worden) of het maken van nichesites (informationele websites gericht op een specifiek onderwerp) en deze met behulp van zoekmachine optimalisatie hoog te laten scoren in Google (en Yahoo en Bing). Dat zijn twee van de vaak voorkomende IM activiteiten waar marketeers zich met bezighouden. Wat in de paragraaf hiervoor werd vermeld (websites die je iets willen aansmeren dat te goed om waar lijkt) zijn ook een vorm van IM. Een vorm die ikzelf niet verkies omdat deze loze beloften de term internet marketing een slechte naam geeft, of er althans een slechte connotatie door krijgt.

Een internet marketeer verkrijgt vaak een (passief) inkomen via het gebruik van advertenties op de websites die hij maakt. Deze advertenties worden aangeleverd via een ad-netwerk zoals Google Adsense. Een ad-netwerk heeft connecties met talloze bedrijven die staan te popelen om advertenties op vele websites te krijgen. Deze advertenties worden dan getoond op een site van de internet marketeer. Als een bezoeker op een advertentie klikt omdat het hem of haar aanspreekt, dan moet het bedrijf van de advertentie een bepaalde som betalen aan het ad-netwerk die op haar beurt een deel uitbetaald aan de internet marketeer. Het kan ook op andere manieren gebeuren zoals het betalen van een som per 1000x dat de advertentie wordt getoond of simpelweg werken met een commissie waarbij de internet marketeer een klein percentage krijgt van producten die verkocht worden aan de bezoeker die op de advertentie heeft geklikt.

Dit is een snelle basisuitleg van hoe IM te werk gaat. Er komt veel bij te kijken, teveel om in dit artikel te bespreken, dus misschien is het nog niet volledig duidelijk. Er komen in de toekomst zeker nog meer artikels op deze website die het internet marketing gebeuren nog verder uit de doeken doen zodat je er zelf mee kan beginnen!

Online poker: verdient dat wat?

Naast internet marketing zijn er nog een aantal andere manieren om online geld te verdienen. Online pokeren is er één van. Dit is een activiteit dat velen zeker zal afschrikken. Maar poker an sich is eigenlijk helemaal niets dat gevreesd moet worden. Officieel is poker een kansspel, maar pokerspelers zullen dit zeker niet beamen. Er is inderdaad een onderdeel van geluk dat komt kijken bij de kaarten die je krijgt. Maar eens je de basis van het spel doorhebt, zul je al snel zien dat geluk niet de factor is die bepaald of je over termijn wint of verliest. Neen, het is wat je met de kaarten doet die dat bepalen. Je bent niet verplicht om elke ronde met jouw kaarten voor grote sommen geld te spelen. Zolang je jouw verstand erbij houdt, valt er weinig te vrezen. Het grootste gevaar waardoor poker een slechte naam krijgt, is dat velen (zeker leken en beginners) een pokerspel op korte termijn bezien. Omdat poker over korte periodes grote fluctuaties kent op gebied van winnen of verliezen, kan je misschien al begrijpen waarom poker op lange termijn bekeken moet worden. Ja, een speler kan geld verliezen spel na spel, hand na hand, maar als deze speler het spel blijft spelen volgens "de regels" (maw. zijn hoofd erbij houdt en geen irrationele beslissingen maakt), komt hij op lange termijn toch als winnaar uit de bus.

Ook dit is slechte een hele korte uitleg over een complex kaartenspel waardoor deze uitleg zeker niet volstaat. Maar het komt er dus op neer dat poker niet als kansspel aanzien mag worden (zoals bv. lotto of kraslotjes) maar eerder als een complex spel, waarbij zowel de kaarten als de spelers belangrijk zijn. Het is een spel waarbij strategie heel belangrijk is. Men zou poker zelfs kunnen vergelijken met schaken.

Online diensten aanbieden

Er bestaan een aantal websites, zoals bijvoorbeeld oDesk.com, waarbij mensen diensten vragen en aanbieden. Zulke soort websites zorgt voor velen een bijkomende bron van inkomen of wordt zelfs de hoofdbron. Ben je een goede schrijver, dan kan je ingaan op één van de vele aanbiedingen om kwalitatieve artikels te schrijven met bijhorend onderzoek. Ken je meerdere talen, dan kan je je aanbieden als tolk. Is programmeren een koud kunstje, dan kan je jouw kunsten aanbieden aan de talloze anderen die net een programmeur zoeken. Kortom, via deze websites kan je je hobby/kwalificaties omzetten in een dienst waarbij je anderen kan helpen én wat geld kan verdienen.

Andere manieren om online geld te verdienen

Er zijn ontelbaar veel online manieren om jouw portefeuille te verstevigen. De bovenstaande zijn maar een kleine greep uit het aanbod. In de linkerkolom vind je wellicht artikels over andere manieren. En als er iets niet tussenstaat, dan is de kans groot dat dit er in de toekomst nog bijkomt.

Belangrijk om in jouw hoofd te houden is dat geld verdienen niet gebeurt zonder dat je er iets voor moet doen. Websites die je bijvoorbeld op 1 week 1000 euro per maand extra beloven, zijn de websites waar je voor moet uitkijken. Eigenlijk zijn het de eigenaars van die websites die 1000 euro per maand verdienen aan goedgelovige personen die op zoek zijn naar manieren om geld te verdienen via het internet en jammer genoeg op zulke websites stuiten.